Završeno je natjecanje u moto rally-u Prvenstva HROS-a za 2018. godinu

U subotu 8. 9. 2018. u Ogulinu je održan posljednji u nizu natjecateljskih rally-a koji se boduju za Prvenstvo HROS-a. Sadržaj tog susreta obilježen je sportskim nadmetanjem između pet klubova čiji su predstavnici došli osvojiti bodove u želji da poboljšaju položaj svog kluba ili pak sebe kao pojedinca. OTMK Karlovac ušao je u završnicu sa 11 bodova prednosti ispred OTK Zadar. Zadrani se nisu predali. Došli su pripremljeni. Karlovčani su imali jednu klasu, prikoličara u kojoj nastupaju sami tako da im je bilo osigurano prvo, drugo i treće mjesto. U preostale četiri klase bilo im je dovoljno osvojiti jedno drugo mjesto da bi porazili Zadrane.

Ispiti su bili teški i zahtjevni onako kako priliči završnici prvenstva. Zadranima je u konačnosti Fortuna uskratila svoju blagonaklonost. Ponestalo je i koncentracije uslijed velikog pritiska da se dostigne nedostižnih 11 bodova.

Za Karlovčane bi se moglo kazati da su ovo prvenstvo osvojili. Nije im samo pripalo zbog premalog interesa protivnika kako to često biva , već su se izborili za titulu prvaka u jednoj teškoj i dramatičnoj završnici.

Ono što je mene najviše impresioniralo kao voditelja ovog natjecanja je jedan jak prijateljski odnos među konkurentima. Cijelo to borilište tog dana prštalo je od fair play-a kao i od žestoke želje za pobjedom. To na našim sportskim borilištima baš i nije svakodnevnica. To su dvije proturječnosti koje je teško pomiriti na sportskim borilištima bez obzira o kakvom se sportu radi.

Zbog takvih stvari osjećam ponos što sam dio te družine.

Žao mi je što su natjecatelji iz kluba DIT Otok Ivanić odustali od natjecanja u posljednja dva rally-a. Nedostajali su nam u ovoj završnici koja bi sa njima bila još zanimljivija.

Čestitam domaćinu OTK Ogulin na gostoljubivosti i organizaciji ovog završnog natjecanja.

Čestitam OTMK Karlovac na osvojenom Prvenstvu HROS-a.

Čestitam i članovima OTK Zadar na ustrajnosti i samoprijegoru.

Čestitam i svim pojedincima koji su se plasirali u ovo natjecanje, a posebno onima koji su osvojili prvenstvo u pojedinim kategorijama.

Voditelj povjerenstva za natjecateljske susrete HROS-a

Aljoša Kubaska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *